Energie besparen
=
voor nu en later

Verlichting

Bespaar, voor de volgende generatie

Projecten

Energie Besparen Gooi en Vecht voert een aantal regionale projecten uit. De regionale energiebespaarbeurs Het Nieuwe Wonen, de Zonatlas Gooi en Vecht, de warmtescans en promotie van deelname aan de Duurzame Huizen Route.

Daarnaast worden in de regio doorlopend collectieve en individuele projecten uitgevoerd, gericht op duurzame woningverbetering en energiebesparing. De interactieve kaart geeft een beeld van initiatieven in de regio Gooi en Vechtstreek. En biedt daardoor mooie aanknopingspunten voor de aanpak van duurzame woningverbetering. Een prettige manier om u te laten inspireren door projecten en initiatieven in uw eigen buurt en regio!

Vanzelfsprekend vindt u op deze site ook informatie over het energielabel.

Filter:Project

Energie educatie op basisscholen

Hoe krijg je energie van de zon? Hoeveel stroom verbruikt een ledlamp? Hoe kun je thuis en op school energie besparen? Hoe werkt isolatie?

Lees meer >

Project

Eemnes Warmtescan Zuidbuurt (Laarderweg - Stadswijksingel)

In de winter van 2013/2014 zijn warmtescans gemaakt van de woningen gelegen in de Zuidbuurt tussen de Laarderweg en de Stadswijksingel.

Lees meer >

Project

Eemnes Warmtescan Zuidbuurt (ten zuiden van Stadswijksingel)

In de winter van 2013/2014 zijn warmtescans gemaakt van de woningen gelegen in de Zuidbuurt ten zuiden van de Stadswijksingel. De woningen gelegen aan het Vierkante Bosje, Eemlustlaan, Wolfstedelaan, Akkerpad en Melkpad zijn meegenomen.

Lees meer >

Project

Wijkavond Huizermaat Huizen

De gemeente Huizen organiseert op maandagavond 17 november weer een wijkavond over energie besparen.

Lees meer >

Project

Meentkracht

Cooperatie Meentkracht verduurzaamt in samenwerking met Maak je huis Hoom de woningen in de Hilversumse Meent.

Lees meer >

Actueel

VvE Platform Gooi en Vecht opgericht

28 maart 2017

Op 28 maart waren ruim honderd belangstellende VvE-leden uit de regio aanwezig bij de oprichting van het VvE Platform van de regiogemeenten in Gooi en Vechtstreek.

Lees meer >

Inwoners van Gooi en Vecht investeren 3,5 miljoen euro in duurzamer wonen

8 april 2016

Sinds de start van het project Energie Besparen Gooi en Vecht in 2013 hebben 2.403 woningeigenaren in de regio maatregelen getroffen om hun huis energiezuiniger te maken.

Lees meer >