Energie besparen
=
voor nu en later

Verlichting

Bespaar, voor de volgende generatie

Projecten

Energie Besparen Gooi en Vecht voert een aantal regionale projecten uit. De regionale energiebespaarbeurs Het Nieuwe Wonen, de Zonatlas Gooi en Vecht, de warmtescans en promotie van deelname aan de Duurzame Huizen Route.

Daarnaast worden in de regio doorlopend collectieve en individuele projecten uitgevoerd, gericht op duurzame woningverbetering en energiebesparing. De interactieve kaart geeft een beeld van initiatieven in de regio Gooi en Vechtstreek. En biedt daardoor mooie aanknopingspunten voor de aanpak van duurzame woningverbetering. Een prettige manier om u te laten inspireren door projecten en initiatieven in uw eigen buurt en regio!

Vanzelfsprekend vindt u op deze site ook informatie over het energielabel.

Filter:



Project

Kortingsactie isolatie en duurzaamheidsbeurs in Blaricum

Het Duurzaam Bouwloket heeft een isolatieactie opgezet voor inwoners die willen isoleren. Deze actie wordt ondersteund door de gemeente Blaricum. Kick-off van actie is op de duurzaamheidsbeurs van 10 februari 2018.

Lees meer >

Project

Energie educatie op basisscholen

Hoe krijg je energie van de zon? Hoeveel stroom verbruikt een ledlamp? Hoe kun je thuis en op school energie besparen? Hoe werkt isolatie?

Lees meer >

Project

Eemnes Warmtescan Zuidbuurt (Laarderweg - Stadswijksingel)

In de winter van 2013/2014 zijn warmtescans gemaakt van de woningen gelegen in de Zuidbuurt tussen de Laarderweg en de Stadswijksingel.

Lees meer >

Project

Eemnes Warmtescan Zuidbuurt (ten zuiden van Stadswijksingel)

In de winter van 2013/2014 zijn warmtescans gemaakt van de woningen gelegen in de Zuidbuurt ten zuiden van de Stadswijksingel. De woningen gelegen aan het Vierkante Bosje, Eemlustlaan, Wolfstedelaan, Akkerpad en Melkpad zijn meegenomen.

Lees meer >

Project

Wijkavond Huizermaat Huizen

De gemeente Huizen organiseert op maandagavond 17 november weer een wijkavond over energie besparen.

Lees meer >

Actueel

Impressie bewonersavonden Huizen

14 januari 2019

Veel bewoners van Stad en Lande en Bovenweg bezochten dinsdag 11 december 2018 en maandag 14 januari de bewonersavonden over de aardgasvrije toekomst van hun wijk.

Lees meer >

Nieuwsbrief Energiecooperatie Wijdemeren januari 2019

4 januari 2019

In de nieuwsbrief van januari 2019 kunt u meer lezen over de volgende onderwerpen: 14 januari EnergieThuisBijeenkomst, Start energie-informatiepunt Nederhorst den Berg, Nieuwe planning energiecoaches, Verkoop participaties zonneproject Kortenhoef.

Lees meer >