Energie besparen
=
voor nu en later

Verlichting

Bespaar, voor de volgende generatie

Projecten

Energie Besparen Gooi en Vecht voert een aantal regionale projecten uit. De regionale energiebespaarbeurs Het Nieuwe Wonen, de Zonatlas Gooi en Vecht, de warmtescans en promotie van deelname aan de Duurzame Huizen Route.

Daarnaast worden in de regio doorlopend collectieve en individuele projecten uitgevoerd, gericht op duurzame woningverbetering en energiebesparing. De interactieve kaart geeft een beeld van initiatieven in de regio Gooi en Vechtstreek. En biedt daardoor mooie aanknopingspunten voor de aanpak van duurzame woningverbetering. Een prettige manier om u te laten inspireren door projecten en initiatieven in uw eigen buurt en regio!

Vanzelfsprekend vindt u op deze site ook informatie over het energielabel.

Filter:Project

Energie educatie op basisscholen

Hoe krijg je energie van de zon? Hoeveel stroom verbruikt een ledlamp? Hoe kun je thuis en op school energie besparen? Hoe werkt isolatie?

Lees meer >

Project

Eemnes Warmtescan Zuidbuurt (Laarderweg - Stadswijksingel)

In de winter van 2013/2014 zijn warmtescans gemaakt van de woningen gelegen in de Zuidbuurt tussen de Laarderweg en de Stadswijksingel.

Lees meer >

Project

Eemnes Warmtescan Zuidbuurt (ten zuiden van Stadswijksingel)

In de winter van 2013/2014 zijn warmtescans gemaakt van de woningen gelegen in de Zuidbuurt ten zuiden van de Stadswijksingel. De woningen gelegen aan het Vierkante Bosje, Eemlustlaan, Wolfstedelaan, Akkerpad en Melkpad zijn meegenomen.

Lees meer >

Project

Wijkavond Huizermaat Huizen

De gemeente Huizen organiseert op maandagavond 17 november weer een wijkavond over energie besparen.

Lees meer >

Project

Meentkracht

Cooperatie Meentkracht verduurzaamt in samenwerking met Maak je huis Hoom de woningen in de Hilversumse Meent.

Lees meer >

Actueel

VvE Palace Résidence in Hilversum werkt aan duurzaam appartementencomplex

20 juni 2018

Binnen in het Hilversumse appartementencomplex Palace Résidence – op de kruising van de ’s Gravelandseweg met de Bussumergrintweg – wordt hard gewerkt aan een duurzaamheidsplan. De VvE Palace Résidence is namelijk de eerste Hilversumse VvE (Vereniging van Eigenaren) die meedoet aan het regionale VvE-verduurzamingsproject. De eerste stap van Palace Résidence is het laten opstellen van een diepgaand energieadvies.

Lees meer >

VvE De Wetering uit Blaricum koploper verduurzamen in Gooi en Vechtstreek

17 januari 2018

In het bijzijn van wethouder Liesbeth Boersen van de gemeente Blaricum ondertekende Vereniging van Eigenaren (VvE) De Wetering uit Blaricum de opdracht om hun complex vergaand te verduurzamen. Daarmee is deze VvE koploper in de regio Gooi en Vechtstreek.

Lees meer >