Verwarming

Maak gebruik
van de natuur

Actueel

Energie Besparen Gooi en Vecht is een uniek, regionaal samenwerkingsverband. Tien gemeenten werken samen aan duurzaam wonen en energie besparen. Hier vindt u hier informatie, nieuws en voorbeelden over dit onderwerp. Wilt u dit op de voet volgen, een vraag stellen of zelf een tip of bericht delen?
Volg ons dan ook op Twitter!   

Project

Meer:

Facelift en energiebesparing voor Van Brakel- , Van Nes-, en Sweerslaan

Het Gooi en Omstreken heeft 64 portiekwoningen aan de Van Brakel- , Van Nes-, en Sweerslaan in Hilversum grondig aangepakt. De buitenzijde van de panden heeft een ware facelift ondergaan en met energiebesparende maatregelen is het energielabel teruggebracht van een F- naar een C-label.

Door het aanbrengen van buitengevelisolatie, nieuwe kozijnen en hoogrendementsglas zijn de woningen energiezuinig gemaakt. De uitstraling van de panden is daarmee veranderd, ze hebben een ware facelift ondergaan. Ook de aangrenzende groenperken zijn aanzienlijk opgeknapt. Aan de binnenzijde van de woningen zijn keukengeisers en radiatoren vervangen en is er een collectief mechanisch ventilatiesysteem aangelegd. Het Gooi en Omstreken heeft fors geïnvesteerd in de woningverbetering, alleen huurders die kiezen voor balkonbeglazing betalen daarvoor een bijdrage in de huur.

Gemeente