Huiseigenaren willen graag energie besparen

Geplaatst op 17 april 2014

Grote opkomst op de eerste wijkavond van woensdagavond 16 april in Huizen. Het Huizer wijkcentrum de Meentamorfose stroomde vol met huiseigenaren uit Stad en Lande, Zenderwijk en Bovenweg. De aanleiding? Meer horen over de mogelijkheden van energie besparen in eigen huis. Ook waren er vertegenwoordigers van bouw- en installatiebedrijven aanwezig; de experts in het uitvoeren van energiebesparende maatregelen.

Energie lekt weg!
De huizen uit de buurt zijn vooral gebouwd in de jaren ’60 en ’70 vertelt projectleider ‘Energie besparen’ Eelco Weyland. In deze periode werden de woningen slecht of helemaal niet geïsoleerd. In dit type huizen lekt energie weg, en daardoor veel geld. Er moet dus veel winst te halen zijn uit energiebesparende woningverbetering, bijvoorbeeld door het dak of de spouw te isoleren. Het project ‘Energie Besparen Gooi en Vecht’ ondersteunt huiseigenaren daarbij. Op de website www.energiebesparengenv.nl staat veel informatie, tips en hulpmiddelen om thuis energie te besparen.

Het bedrijvenplatform helpt
De heer Schipper vertelt over de samenwerking tussen bouw- en installatiebedrijven in de regio. Zo’n 20 bouw- en installatiebedrijven uit Gooi en Vecht hebben zich verenigd in een bedrijvenplatform. Het platform geeft huiseigenaren advies over woningisolatie, verwarming, verlichting en duurzame energieopwekking, zoals zonnepanelen. En zij voeren de nodige werkzaamheden natuurlijk uit. Inwoners zijn tijdens de bijeenkomst in gesprek gegaan met de bedrijven. Dat leidde tot levendige gesprekken over hun energiebehoeften. Er was volop uitwisselingen van informatie. Sommige inwoners hebben tijdens de avond al afspraken gemaakt over een offerte of bezoek van een bedrijf.

Over Energie Besparen Gooi en Vecht
Tien gemeenten in de Gooi en Vechtstreek doen mee aan ‘Energie Besparen Gooi en Vecht’. Het doel? Binnen drie jaar tijd 4.000 woningen in de regio energiezuiniger maken. Heeft u een eigen huis? Dan kunt ook u meedoen. Op de website www.energiebesparengenv.nl vindt u alle informatie over dit project en over de besparingsmogelijkheden in uw woning.

Gemeente