HoomRun Hilversum

Geplaatst op 12 april 2014

Zaterdag 12 april trok de HoomRun karavaan met veel succes door Hilversum. Van alle kanten stroomden inwoners toe voor energie-advies en natuurlijk een gratis LEDlamp. De organisatie heeft bijna 500 LEDlampen uitgedeeld en evenveel energiebesparingsgesprekken gevoerd.

Zaterdag 12 april start de HoomRun in gemeente Hilversum. De HoomRun is een actie waarbij bewoners van energie slurpende wijken geholpen worden met energie besparen. Met onze unieke elektrische Volkswagen bus rijden we letterlijk naar de wijken toe en delen we gratis ledlampen uit. Zo helpen we de bewoners bij het zetten van de eerste stap naar een energiezuinige wijk.

De HoomRun in gemeente Hilversum wordt georganiseerd door Hoom en Hilversum Verbonden. De bewoners van energie-onzuinige wijken ontvangen een uitnodiging voor de HoomRun in de brievenbus. Naast het ophalen van een gratis ledlamp kunnen zij een energiebespaarcheck doen, informatie inwinnen over het verduurzamen van hun woning en krijgen ze bespaartips. Ook is het mogelijk om materiaalkennis op te doen en met eigen ogen te zien hoe o.a. spouwmuurisolatie eruit ziet en wat er precies voor isolatiemateriaal in de kruipruimte of tegen het dak kan worden bevestigd.

Op 12 april zijn we hier te vinden:

11.00 - 12.00 uur: Bij winkelcentrum Seinhorst, nabij de Hoogvliet

12.30 - 13.30 uur: Op de kruising Gijsbrecht van Amstelstraat en Bosdrift

14.00 - 15.00 uur: Op de Van Hogendorplaan, nabij parkeerplaats de Heigalerij

Over Hoom
Hoom zorgt ervoor dat bewoners in 3 stappen hun huis comfortabeler én energiezuiniger kunnen maken. Een lokale adviseur helpt de bewoner bij elke stap in het proces. Hoom is een geregistreerd merk van Duurzaam Wonen BV. Duurzaam Wonen BV maakt deel uit van de Alliander-groep. Met dit initiatief wil Alliander bijdragen aan de verduurzaming van de Nederlandse woningvoorraad (zonder winstoogmerk!). Kijk voor meer informatie op: maakjehuishoom.nl,

Over Hilversum Verbonden
Hilversum Verbonden is een initiatief van inwoners uit Hilversum om de sociale samenhang te bevorderen. Dit doet Hilversum Verbonden door zelf maatschappelijke initiatieven te starten en door bestaande initiatieven te ondersteunen of samen te brengen. ‘Duurzaam Hilversum’ is het nieuwste initiatief; samen met Hoom energie-slurpende wijken aanpakken én met inwoners uit Hilversum een energie-coöperatie oprichten. Kijk voor meer informatie op: www.hilversumverbonden.nl.

Meer HoomRuns
Na Hilversum zijn o.a. Zaanstad en Haarlemmermeer aan de beurt. Op HoomRuns.nl kan je ons volgen en precies zien wanneer de HoomRun langskomt. Ook zijn we te vinden op facebook (facebook.com/HoomRuns) en twitter (twitter.com/HoomRuns).

 

 

Gemeente