Hilversum doet mee aan HIER klimaatstraatfeest

Geplaatst op 12 november 2013

Duizenden straten in heel Nederland gaan de strijd met elkaar aan voor de titel ‘beste klimaatstraat van Nederland’. De straat die tot en met 31 maart 2014 de meeste energie bespaart en de beste acties uitvoert om de buurt te betrekken bij energiebesparing wint een groot straatfeest.

Hoe val je in de prijzen?

Samen actie ondernemen is een belangrijk onderdeel van het HIER Klimaatstraatfeest. Deelnemers aan de wedstrijd worden gestimuleerd om met hun buren in actie te komen en verdienen klimaatpunten met bijvoorbeeld een ontdooi-je-vriezer-estafette of naden-en-kieren-speurtocht. Door gezamenlijk energiezuinige straatverlichting bij de gemeente aan te vragen en de energierekeningen met elkaar te vergelijken kunnen straten ook punten verdienen. De energiebesparingswedstrijd vergroot het bewustzijn over het energieverbruik in huis en laat zien dat energie besparen leuk, lonend en makkelijk is.

Er is nog veel winst te behalen met huishoudelijke apparatuur. Veel mensen hebben geen inzicht in het energieverbruik van apparaten en vervangen de wasmachine bijvoorbeeld pas wanneer deze kapot is. Met de juiste keuzes op het juiste moment kan een gemiddeld gezin tot wel vierhonderd euro op energie besparen.

Meedoen?

U kunt zich aanmelden op www.klimaatstraatfeest.nl. Na twee afvalrondes op 3 februari 2014 en 3 maart 2014, wordt de winnaar begin april 2014 bekend gemaakt.

Gemeente