VvE De Wetering uit Blaricum koploper verduurzamen in Gooi en Vechtstreek

Geplaatst op 17 januari 2018

In het bijzijn van wethouder Liesbeth Boersen van de gemeente Blaricum ondertekende Vereniging van Eigenaren (VvE) De Wetering uit Blaricum de opdracht om hun complex vergaand te verduurzamen. Daarmee is deze VvE koploper in de regio Gooi en Vechtstreek.

Vanuit het VNG project “Innovatieve aanpakken” worden VvE’s in de regio Gooi en Vechtstreek begeleid in het stapsgewijs verduurzamen van hun complex naar levensloopbestendige, duurzame woningen. Dat doen we samen met de regio Eemland met een innovatieve aanpak waarin voorlichting, training en advisering een belangrijke rol spelen. Hiermee worden VvE's goed voorbereid om zelf concrete stappen te kunnen zetten.

Dit project is onderdeel geworden van de Regionale Energiestrategie in regio Gooi en Vechtstreek. Het einddoel is woonlastenneutraal verduurzamen naar energieneutraal, het zogenaamde nul-op-de-meter. Dat kan eventueel stapsgewijs, op basis van no-regret maatregelen. Daarbij vormt de integrale aanpak van natuurlijk onderhoud en duurzame maatregelen voor VvE’s een pragmatische manier om te verduurzamen. Want gebouwen van een VvE vragen om een andere aanpak dan een particuliere woning. Daarnaast spelen ook andere argumenten steeds vaker een rol. Denk aan renovatie naar een nieuwe woning en comfortabel, levensloopbestendig wonen.

Binnen het VvE project in Gooi en Vechtstreek is VvE de Wetering uit Blaricum nu een koploper, een icoonproject in de regio en een ervaring waar andere VvE’s van kunnen leren. VvE de Wetering geeft onder andere opdracht voor de bouwkundige en technische opname, het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP), een meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB) en een technisch energieplan alsmede het bouwkundig begeleiden van de verduurzaming van het complex.

Meer informatie vindt u op de VvE pagina.

 

Adviseur Henk Seinen (links), wethouder Liesbeth Boersen (staand) en voorzitter bestuur VvE de Wetering Peter Schaap (rechts) bij de ondertekening

Gemeente