Geslaagde avond Hilversum Oost

Geplaatst op 20 mei 2015

De Lorentzschool in Hilversum Oost opende op 19 mei haar deuren voor ruim 40 bewoners uit Hilversum Oost die meer wilden weten over energiebesparing in hun woning. Seinkracht, een groep actieve bewoners, organiseerde, in samenwerking met Hoom deze voorlichtingsbijeenkomst ‘collectieve wijkactie energiebesparing’ op de school.

Het wijkaanbod

Op de avond zijn de mogelijkheden voor Hilversum-Oost in het gebied tussen de J. Gerardtsweg, Jan van der Heydenstraat, Minckelerstraat en de Zuiderheide aan de hand van twee voorbeeldadviezen voor woningen uit de buurttoegelicht. Alle maatregelen werden uitvoerig uitgelegd en de zaal kreeg de ruimte om vragen te stellen over de maatregelen en wat dat betekent voor hun eigen huis. De bewoners stelden veel vragen, vroegen door totdat ze het echt begrepen. Robert Tersmette, specialist van Hoom, kon met zijn bouwkundige achtergrond alle vragen beantwoorden. Ook deelden de bewoners ervaringen die sommigen van hun al hadden. Van loszittende isolatiebolletjes in de spouw tot eigen ervaringen met zonnepanelen.
Tijd voor actie! Aan de hand van een wenseninventarisatie in de wijk en de voorbeeldwoningen heeft Hoom bouw- en installatiebedrijven geselecteerd, en prijzen opgevraagd. Speciaal voor de bewoners van Hilversum Oost hebben de geselecteerde bedrijven een mooi wijkaanbod neergelegd. Als meer dan 15 bewoners tegelijk kiezen voor een maatregel is er een mooie wijkkorting. Tijdens de borrel konden de buurtbewoners nakletsen, vragen stellen over hun specifieke situatie aan de aanwezige specialisten én intekenen op de maatregelen. Een deel van de aanwezigen heeft zich ter plekke ingetekend voor een vrijblijvende offerte. Anderen willen eerst meer informatie over hun woning en worden door Hoom benaderd.

Heb jij ook interesse?

Woon je in Hilversum Oost in het gebied tussen de J. Gerardtsweg, Jan van der Heydenstraat, Minckelerstraat en de Zuiderheide dan kun je je t/m 14 juni vrijblijvend intekenen voor collectief in te kopen maatregelen (vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie, HR-ketel, zonnepanelen en dakisolatie). Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met Hoom, info@maakjehuishoom.nl of (088) 1911888.

Gemeente