Wijkcentrum Huizen bespaart energie met verbouwing

Geplaatst op 30 april 2015

Wijkcentrum De Meentamorfose aan de Landweg in Huizen is een feit. In dit gebouw is ook de Egelopvang ondergebracht.

Op zaterdag 30 mei is het gebouw geopend. Energiebesparing en duurzaamheid waren uitgangspunt bij de opknapbeurt van dit voormalige schoolgebouw:

  • Het dak is goed geïsoleerd.
  • De ruimten in het gebouw zijn voorzien van led-verlichting: energiezuinig én prettig licht.
  • Voor de verwarming zijn HR-ketels geplaatst met bovendien een energiezuinige regeling/schakeling, waardoor het gasverbruik flink wordt beperkt.
  • Het wijkcentrum en de egelopvang hebben een aparte aansluiting voor gas en elektra, waardoor beide huurders inzicht hebben in hun aandeel in het energieverbruik.
  • Het buurtcentrum en de egelopvang hebben elk 32 zonnepanelen op het dak. Zo wordt de elektriciteit die nodig is voor het gebouw duurzaam opgewekt.

De maatregelen zijn niet alleen goed voor het milieu en het comfort van de gebruikers. Doordat de maatregelen zich binnen de gebruiksduur van het gebouw terugverdienen, zijn ze ook nog eens goed voor de portemonnee.

Gemeente