Buurtplatform RemCom

Geplaatst op 30 april 2015

Het buurtplatform RemCom (Rembrandtkwartier en Componistenkwartier) in Naarden hield op 30 april haar jaarlijkse ledenvergadering.

In de buurt leefden veel vragen over het energielabel, naar aanleiding van de brief die iedere huiseigenaar heeft gekregen. Tijdens de ALV gaf Kasper van HOOM een presentatie over het energielabel en meer.

Voor veel mensen is nu duidelijk dat er niet op stel en sprong van alles geregeld hoeft te worden. Als ze toch al iets willen regelen weten ze in ieder geval waarom ze deze status hebben gekregen en hoe ze daar iets aan kunnen doen.

Wat nog leuker is; verschillende mensen hebben naar aanleiding van de presentatie het idee opgevat om te kijken hoe ze zelf op korte termijn al een duurzamer huis kunnen krijgen. De wijk inventariseert de verschillende behoeften van bewoners. Een aantal wil zonnepanelen, anderen vloerisolatie (veel houten vloeren aanwezig). En weer anderen denken na over dubbele beglazing.

Kortom, volop beweging vanuit de bewoners zelf in het Rembrandtkwartier en het Componistenkwartier. Het buurtplatform RemCom neemt hier graag een trekkersrol en neemt contact op met HOOM om een start te kunnen maken. Wordt vervolgd.

Gemeente