Energie besparen leeft in Huizermaat

Geplaatst op 11 februari 2015

Wijkcentrum ’t Holleblok zat op 9 februari vol Huizermaat bewoners die aan de slag willen met hun woning.

Volgens Eelco Weyland van de gemeente Huizen die de avond opende, staan Huizermaat-West en Huizermaat-Zuid op de tweede plaats in de gemeente qua hoeveelheid energieverbruik. Daar kan iets aan gebeuren! Kasper van Heteren van Hoom, de tussenpersoon zonder winstoogmerk, vertelde hoe hard gewerkt is sinds de vorige avond in november. "We hebben een wenseninventarisatie in de wijk gedaan, energiebesparingsadviezen uitgevoerd, bouw- en installatiebedrijven geselecteerd op kwaliteit, en prijzen opgevraagd."

Wijkaanbod

Speciaal voor Huizermaat hebben de geselecteerde bedrijven een mooi wijkaanbod neergelegd. Het aantal deelnemers bepaalt de korting, vooral als meer dan 10 bewoners tegelijk meedoen, is er een mooie collectiviteitskorting. Alle 65 aanwezigen werden door het aanbod heen geleid. Veel bewoners van Huizermaat hebben er al wel over nagedacht om iets aan hun woning te doen maar hebben nog behoorlijk wat vragen over hun specifieke situatie. Wat is het verschil tussen Tonzon en prestatiefolie? Waarom moet je ventileren in een kruipruimte? Zijn er al rode zonnepanelen? En wat is een poweroptimizer?

Besparen leeft in Huizermaat

Al veel bewoners hebben ingetekend voor een offerte voor spouwmuurisolatie, bodem- en vloerisolatie, CV-ketels of zonnepanelen. Ze gaan nu kijken of ze ook hun buren kunnen overhalen mee te doen zodat de staffelkorting wordt gehaald. Anderen willen eerst meer informatie over hun woning en worden telefonisch door Hoom benaderd.

Interesse? Heb jij ook interesse? Je kunt altijd contact opnemen via de speciale buurtpagina.

Intekenen kan, vrijblijvend, tot 27 februari. Hierna ontvang je een vrijblijvende persoonlijke offerte met collectiviteitsprijs. Hoom blijft het aanspreekpunt gedurende het gehele traject, en komt na de installatie langs om de kwaliteit van de installatie te controleren.

Bron: Hoom

Gemeente