Huizermaat kiest voor energiebesparing

Geplaatst op 18 november 2014

Ruim 70 bewoners kwamen af op de wijkavond energiebesparen voor Huizermaat-West en Huizermaat-Zuid. Gerrit Pas opende de avond; als wethouder Milieu, maar ook als wijkbewoner.

Hoewel energiebesparing belangrijk is, is het soms lastig kiezen, vertelde hij: “Zo’n avond als vanavond zou het duwtje kunnen zijn om niet alleen te praten over energiebesparing, maar het ook daadwerkelijk te doen”.

Immers, energie besparen moet je zelf doen. De avond bood de inwoners daartoe voldoende keuze. Bedrijven van het platform Energie Besparen Gooi en Vecht waren aanwezig en vertelden bewoners waar hun kracht ligt. Ook Hoom, als onafhankelijke begeleider van het gehele verduurzamingstraject, was uitgenodigd. Samen met buurtpreventievereniging Holleblok had Hoom enkele woningen in de wijk langs de energiemaatlat gelegd. Aan de hand van het energieadvies kregen bewoners te horen was ze in en aan hun woning kunnen doen om energie te besparen. “Juist als bewoners zich afvragen hoe nu verder en hoe kunnen we dit samen doen, kan Hoom een handje helpen. De presentaties eindigden met ‘petje op, petje af’. Drie bewoners wisten zelfs het gemiddeld gasverbruik in de Huizermaat en wonnen daarmee een leuk energiebesparend prijsje. Op de infomarkt na afloop konden bewoners langs bij de verschillende bedrijven. Ruim 27 bewoners gaven aan interesse te hebben in een collectief. Hoom zal de komende tijd de interesse groeperen en kijken wat voor mooi collectief we met elkaar in Huizermaat op kunnen zetten!

Belangstellenden kunnen hun interesse nog steeds vrijblijvend aangeven bij Hoom.

Gemeente