Hilversumse Meent neemt de eerste stappen om te verduurzamen!

Geplaatst op 11 september 2014

Op 9 september was er een 2e bijeenkomst voor inwoners van de Hilversumse Meent, georganiseerd door Meentkracht. Maak je huis HOOM presenteerde voor 4 verschillende maatregelen (zonnepanelen, CV ketel, spouwmuur- en vloerisolatie) concrete aanbiedingen.

“Opdat de verduurzaming in de Meent verder gaat” eindigde Chiel de geslaagde vervolgavond over energiebesparing in buurtcentrum de Kruisdam in de Meent. Circa 60 geïnteresseerden kwamen samen om te luisteren en praten over de verschillende maatregelen die zij (alleen of voordelig als collectief) kunnen nemen om hun woning te verduurzamen. De meeste aanwezigen kwamen al met concrete wensen voor maatregelen zoals spouwmuurisolatie of zonnepanelen.

De eerste bewoners
De bijeenkomst was een vervolg op de bijeenkomst op 1 juli die werd georganiseerd door het bewonersinitiatief Meentkracht, de gemeente Hilversum, de stichting Hilversum Verbonden en Hoom. Na de drukbezochte avond van 1 juli is Hoom hard aan de slag gegaan. Alle wensen op het gebied van energiebesparing in de buurt zijn geïnventariseerd, bouwpartijen zijn geselecteerd, en (collectieve) prijzen zijn opgevraagd. De concrete aanbiedingen zijn door Kasper van Heteren van Hoom aan de aanwezigen gepresenteerd, waarna de eerste bewoners zich al intekenden. Samen kun je zorgen voor meer energiebesparing in de Meent en ben je voordeliger uit. Hoom zorgt ervoor dat u verzekerd bent van onafhankelijk advies, de juiste kwaliteit en goede begeleiding.

Was u niet aanwezig?
De presentatie is hier nogmaals te bekijken.

Als u zich wilt intekenen kunt u contact opnemen via info@maakjehuishoom.nl of bellen met 088-191 18 88. De uiterlijke inschrijfdatum is 30 september. Wij houden u op de hoogte van het aantal buurtbewoners dat u is voorgegaan!