Energie besparen
=
comfortabel wonenContactgegevens

Eelco Weyland

Telefoonnummer (035) 52 81 625

E-mail: e.weyland@huizen.nl.

 

Huizen

Welkom op de informatiepagina van de gemeente Huizen. Lees hier over de mogelijkheden voor energiebesparing in Huizen.


Beleid/mogelijkheden

Beste inwoner van de gemeente Huizen,

De gemeente Huizen doet met veel enthousiasme mee aan het project Energie Besparen Gooi en Vecht. We hebben een ambitieus milieubeleid en betrekken u daar graag bij.

Als gemeente proberen we het goede milieuvoorbeeld te geven. Een klimaatneutraal Huizen in 2050, dat is het perspectief voor het beleid op het gebied van milieu, duurzaamheid en energie in Huizen. Het college van Huizen heeft in mei 2015 ingestemd met dit ambitieuze doel en een pakket maatregelen vastgesteld voor de komende vijf jaar.

Bekijkt u ook eens het Huizen Klimaatneutraal in 2050 en het Coalitieakkoord Vitaal en Verbindend 2018-2022 van de gemeente.

Wilt u meedenken of reageren over het milieubeleid in Huizen? Graag! Neemt u dan contact op met Eelco Weyland van de afdeling Omgeving. Telefoonnummer (035) 52 81 625, of e-mail: e.weyland@huizen.nl

Subsidies

Energiesubsidieregeling Mijn huis klimaatbewust

Alle woningeigenaren in Huizen kunnen vanaf 1 januari 2017 bij de gemeente subsidie aanvragen voor energiemaatregelen in de woning. De gemeenteraad stelde daartoe op 15 december 2016 de subsidieregeling Mijn Huis Klimaatbewust vast.

Informatie over de regeling is op huizenklimaatbewust te vinden. Ook kunt u informatie opvragen bij het Omgevingsloket van de gemeente. Telefoonnummer: (035) 528 15 03. Het Omgevingsloket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Andere financiele regelingen

Meer informatie over landelijke en provinciale financiele regelingen is te vinden op de gemeentepagina van Duurzaam Bouwloket.

 

Actueel

Impressie bewonersavonden Huizen

14 januari 2019

Veel bewoners van Stad en Lande en Bovenweg bezochten dinsdag 11 december 2018 en maandag 14 januari de bewonersavonden over de aardgasvrije toekomst van hun wijk.

Lees meer >

Eerste stap naar aardgasvrij Huizen

11 december 2018

Op dinsdag 11 december 2018 is er in de raadzaal van het gemeentehuis van Huizen een bewonersavond voor inwoners uit Stad en Lande en Bovenweg.

Lees meer >

Zonnepanelen kers op de taart

8 juli 2015

John en Astrid Slager zijn één van de 18 huishoudens die energiebesparende maatregelen laten uitvoeren in Huizermaat.

Lees meer >

Huizen klimaatneutraal in 2050

27 mei 2015

Met een klimaatneutraal Huizen in 2050 stelt het college van Huizen zich een ambitieus doel op het gebied van milieu, duurzaamheid en energie.

Lees meer >

Wijkcentrum Huizen bespaart energie met verbouwing

30 april 2015

Wijkcentrum De Meentamorfose aan de Landweg in Huizen is een feit. In dit gebouw is ook de Egelopvang ondergebracht.

Lees meer >

Hoge kortingen in Huizermaat

13 maart 2015

De grote belangstelling voor de wijkactie in Huizermaat leidt tot mooie staffelkorting voor de deelnemers.

Lees meer >

Energie besparen leeft in Huizermaat

11 februari 2015

Wijkcentrum ’t Holleblok zat op 9 februari vol Huizermaat bewoners die aan de slag willen met hun woning.

Lees meer >

'Huizer energietop'

21 januari 2015

Op maandag 19 januari jl. werd in Huizen de bijeenkomst "Energieneutraal Huizen in 2030" gehouden.

Lees meer >

Milieukrant Huizen

11 december 2014

Duurzaamheid kan niet zonder betrokken burgers. Geeft u maandelijks een flink bedrag uit aan energiekosten? Wat doet u aan energiebesparing? Bent u al bezig met energiebesparende maatregelen?

Lees meer >

Energiek in Huizen

1 december 2014

Veel inwoners in de regio Gooi en Vecht staan open voor het besparen van energie. In de rubriek Energiek komt steeds een inwoner van Huizen aan het woord.

Lees meer >

Huizermaat kiest voor energiebesparing

18 november 2014

Ruim 70 bewoners kwamen af op de wijkavond energiebesparen voor Huizermaat-West en Huizermaat-Zuid. Gerrit Pas opende de avond; als wethouder Milieu, maar ook als wijkbewoner.

Lees meer >

“Een bijna energieneutraal monument”

25 oktober 2014

Sjaak Schipper woont met zijn gezin in het hart van het oude centrum van Huizen. Ze wonen in een oude boerderij. Dit monumentale pand is op een duurzame manier verbouwd tot drie woningen.

Lees meer >

Energiek

11 september 2014

Veel inwoners in de regio Gooi en Vecht staan open voor het besparen van energie. In de rubriek Energiek komt steeds een inwoner aan het woord met zijn of haar verhaal.

Lees meer >

Huizen Energiek 2

21 juli 2014

Veel inwoners in de regio Gooi en Vecht staan open voor het besparen van energie. In de rubriek Energiek komt steeds een inwoner aan het woord met zijn of haar verhaal.

Lees meer >

Huizen Energiek 1

27 juni 2014

Veel inwoners in de regio Gooi en Vecht staan open voor het besparen van energie. In de rubriek Energiek komt steeds een inwoner aan het woord met zijn of haar verhaal.

Lees meer >

Huiseigenaren willen graag energie besparen

17 april 2014

Grote opkomst op de eerste wijkavond van woensdagavond 16 april in Huizen. Het Huizer wijkcentrum de Meentamorfose stroomde vol met huiseigenaren uit Stad en Lande, Zenderwijk en Bovenweg. De aanleiding? Meer horen over de mogelijkheden van energie besparen in eigen huis. Ook waren er vertegenwoordigers van bouw- en installatiebedrijven aanwezig; de experts in het uitvoeren van energiebesparende maatregelen.

Lees meer >

Subsidie Huizen bijna op!

15 januari 2014

Inwoners in Huizen weten de weg naar de gemeente voor energiesubsidie goed te vinden. Al meer dan 100 woningeigenaren in Huizen hebben in de eerste 3 maanden van de regeling energiesubsidie aangevraagd.

Lees meer >

In Huizen: Van 12 naar 18 zonnepanelen

25 oktober 2013

Door het plaatsen van 6 nieuwe zonnepanelen zijn in een woning aan de Dukdalf in Huizen inmiddels 18 panelen geplaatst.

Lees meer >

Huizen Grote belangstelling energiesubsidie

25 oktober 2013

In de eerste weken van de subsidieregeling hebben al 63 woningeigenaren in Huizen energiesubsidie bij de gemeente aangevraagd.

Lees meer >

Energie besparen = Extra zakgeld

17 oktober 2013

Ton en Danique uit Huizen besparen energie door dagelijks het energie- verbruik te meten. Op een zonnige dag staat de meter bijna op nul door de opbrengst uit de zonnepanelen op het dak.

Lees meer >