Energie besparen
=
comfortabel wonenContactgegevens

Zuidersingel 1
3755 AZ  Eemnes

BEL Combinatie
Zuidersingel 5
3755 AZ  Eemnes

Eemnes

Welkom op de informatiepagina van de gemeente Eemnes. Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden en regelingen voor energiebesparing in de gemeente Eemnes. 


Beleid/mogelijkheden

De gemeente Eemnes geeft uitvoering aan het Klimaatbeleid Eemnes 2012-2020 Aanvullend uitvoeringsprogramma. Wij streven hierin naar een CO2 reductie van 15% in 2020 ten opzichte van 2009.

Met het programma richten wij ons op de bewoners en de bedrijven van Eemnes om hen te stimuleren energiebesparende maatregelen te treffen en het toepassen van duurzame energie en bio-energie.

 

Subsidies

Bent u eigenaar van een woning in Eemnes? Dan kunt u bij de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen voor alle vormen van woningisolatie, zoals vloer- en spouwmuurisolatie, maar ook voor bijvoorbeeld zonneboilers en zonnepanelen. Hiervoor krijgt u een korting op de rente van 3% bij de SVn. 

Alle informatie over de duurzaamheidslening vindt u op de website van SVn.

Vragen

Heeft u vragen over de duurzaamheidslening? Neemt u dan contact op met het energieloket van de BEL Combinatie energieloket@belcombinatie.nl.

Downloads

 Andere financiele regelingen

Meer informatie over landelijke en provinciale financiele regelingen is te vinden op de gemeentepagina van Duurzaam Bouwloket.

Actueel

Zonneweide Eemnes geopend

13 november 2018

Met het inpluggen van een grote, groene stekker werd Zonneweide Eemnes officieel geopend op dinsdag 13 november 2018. De zonneweide waar in oktober mee werd gestart, telt 19.000 zonnepanelen en wekt elk jaar ruim 5.000.000 kWh aan duurzame, groene stroom op. Het betekent voor de gemeente Eemnes dat het dichterbij haar doel is, Eemnes klimaatneutraal in 2030.

Lees meer >

Start aanleg zonneweide eemnes groene stroom voor 1500 huishoudens

8 juni 2018

Burgemeester Roland van Benthem van de gemeente Eemnes onthulde op vrijdag 8 juni 2018 naast de A1 het bouwbord van Zonneweide Eemnes.

Lees meer >

Eemnes krijgt eerste slimme elektriciteitsnet ter wereld

21 oktober 2017

In Eemnes gaan honderden huishoudens en enkele bedrijven, stroom aan elkaar verkopen tegen een continu wisselende prijs.

Lees meer >

Succesvolle Nacht van de Nacht bij het Spookbos

25 oktober 2014

Tijdens de landelijke Nacht van de Nacht op zaterdag 25 oktober stond in het Spookbos in Eemnes een energiehuisje.

Lees meer >

300ste huis Duurzame Huizen Route staat in Eemnes

25 september 2014

De 300ste aanmelding voor de Duurzame Huizen Route op 25 oktober is de woning van het echtpaar Van IJken uit Eemnes. De familie werd feestelijk onthaald met een pakket overheerlijke streekproducten uit de lokale ecowinkel.

Lees meer >

Nacht van de Nacht 2013 Spookbos groot succes

28 oktober 2013

De Duurzame markt en de Nacht van de Nacht bij kinderboerderij Het Spookbos in Eemnes is een groot succes geworden. Het publiek genoot van de vele activiteiten, de musical van De Gooische Muziekschool en het lekkere eten van Restaurant 'Puur Smaeck' uit Hilversum.

Lees meer >