Energie besparen
=
comfortabel wonenContactgegevens

Kerklaan 16
1261 JB Blaricum

BEL Combinatie
Zuidersingel 5
3755 AZ  Eemnes

 

 

 


 

 

Blaricum

Welkom op de informatiepagina van de gemeente Blaricum. Lees hier over de mogelijkheden en regelingen voor energiebesparing in Blaricum.


Beleid/mogelijkheden

De ambities om CO2 te besparen zijn geborgd in het Programma Duurzaam Blaricum 2018-2022.

Hierin heeft Blaricum als ambitie om in 2022 de uitstoot van CO2  met 28% te verminderen ten opzichte van 1990. Om dat te bereiken moet tenminste 16% van het energieverbruik duurzaam worden opgewekt. De gemeente verduurzaamt gemeentelijke gebouwen en neemt maatregelen in de openbare ruimte, zoals het vervangen van alle straatverlichting door LED-verlichting. Maar de gemeente kan de ambities niet alleen waarmaken. Blaricum nodigt inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere overheden uit om aan te sluiten en samen te werken. Doet u ook mee?

Subsidies

Duurzaamheidslening

Woont u in Blaricum en heeft u een eigen woning? Dan kunt u gebruik maken van de duurzaamheidslening van de gemeente voor energie besparende maatregelen (denk aan isolatie, warmtepomp, zonneboiler en zonnepanelen). Tegen gunstige voorwaarden sluit u een lening af bij de SVn. Na aflossing van de lening bent u van die kosten af; uw energieverbruik blijft permanent lager.

Andere financiele regelingen

Meer informatie over landelijke en provinciale financiele regelingen is te vinden op de gemeentepagina van Duurzaam Bouwloket.

 

Actueel

VvE De Wetering uit Blaricum koploper verduurzamen in Gooi en Vechtstreek

17 januari 2018

In het bijzijn van wethouder Liesbeth Boersen van de gemeente Blaricum ondertekende Vereniging van Eigenaren (VvE) De Wetering uit Blaricum de opdracht om hun complex vergaand te verduurzamen. Daarmee is deze VvE koploper in de regio Gooi en Vechtstreek.

Lees meer >

Blaricum wint energie award

14 november 2013

De gemeente Blaricum is de trotse winnaar van de Award Energiebesparing Gebouwde Omgeving 2013.

Lees meer >

Les in duurzame energie Bijvanckschool Blaricum

24 september 2013

Groep 7 en 8 van de Bijvanckschool kregen dinsdag 24 september 2013 les in duurzame energie.

Lees meer >