Energie besparen
=
samenwerken

Gemeenten

Elke gemeente heeft op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing eigen beleid, financiële voorzieningen en welstandsbeleid. De gemeenten werken op dit terrein nauw samen met de aanbieders en organisaties in de regio. Wilt u weten waar u terecht kunt voor vragen over duurzaamheid, vergunningen, welstandseisen klik dan op uw gemeente voor meer informatie.  

De gemeenten hebben geen subsidiegelden meer beschikbaar voor het verduurzamen van woningen. De gemeenten Eemnes en Hilversum hebben een duurzaamheidslening. U kunt als u niet woonachtig bent in een van deze 2 gemeenten gebruik maken van de landelijke regeling Ik investeer slim, greenloans of kijken of uw bank een groene hypotheek aanbiedt.

 Actueel

VvE Palace Résidence in Hilversum werkt aan duurzaam appartementencomplex

20 juni 2018

Binnen in het Hilversumse appartementencomplex Palace Résidence – op de kruising van de ’s Gravelandseweg met de Bussumergrintweg – wordt hard gewerkt aan een duurzaamheidsplan. De VvE Palace Résidence is namelijk de eerste Hilversumse VvE (Vereniging van Eigenaren) die meedoet aan het regionale VvE-verduurzamingsproject. De eerste stap van Palace Résidence is het laten opstellen van een diepgaand energieadvies.

Lees meer >

VvE De Wetering uit Blaricum koploper verduurzamen in Gooi en Vechtstreek

17 januari 2018

In het bijzijn van wethouder Liesbeth Boersen van de gemeente Blaricum ondertekende Vereniging van Eigenaren (VvE) De Wetering uit Blaricum de opdracht om hun complex vergaand te verduurzamen. Daarmee is deze VvE koploper in de regio Gooi en Vechtstreek.

Lees meer >