Energie besparen
=
samenwerken

Gemeenten

Elke gemeente heeft op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing eigen beleid, financiële voorzieningen en welstandsbeleid. De gemeenten werken op dit terrein nauw samen met de aanbieders en organisaties in de regio. Wilt u weten waar u terecht kunt voor vragen over duurzaamheid, vergunningen, welstandseisen klik dan op uw gemeente voor meer informatie.  

De gemeenten hebben geen subsidiegelden meer beschikbaar voor het verduurzamen van woningen. De gemeenten Eemnes en Hilversum hebben een duurzaamheidslening. U kunt als u niet woonachtig bent in een van deze 2 gemeenten gebruik maken van de landelijke regeling Ik investeer slim, greenloans of kijken of uw bank een groene hypotheek aanbiedt.

 Actueel

VvE Platform Gooi en Vecht opgericht

28 maart 2017

Op 28 maart waren ruim honderd belangstellende VvE-leden uit de regio aanwezig bij de oprichting van het VvE Platform van de regiogemeenten in Gooi en Vechtstreek.

Lees meer >

Inwoners van Gooi en Vecht investeren 3,5 miljoen euro in duurzamer wonen

8 april 2016

Sinds de start van het project Energie Besparen Gooi en Vecht in 2013 hebben 2.403 woningeigenaren in de regio maatregelen getroffen om hun huis energiezuiniger te maken.

Lees meer >