Energie besparen
=
samenwerken

Gemeenten

Elke gemeente heeft op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing eigen beleid, financiële voorzieningen en welstandsbeleid. De gemeenten werken op dit terrein nauw samen met de aanbieders en organisaties in de regio. Wilt u weten waar u terecht kunt voor vragen over duurzaamheid, vergunningen, welstandseisen klik dan op uw gemeente voor meer informatie.  

De gemeente Huizen heeft als enige gemeente nog een subsdieregeling 'Mijn huis klimaatbewust' voor het verduurzamen van woningen. De gemeenten Blaricum, Eemnes en Hilversum hebben een duurzaamheidslening voor eigenaar bewoners.

U kunt als u niet woonachtig bent in een van deze 3 gemeenten gebruik maken van de landelijke regeling Ik investeer slim (energiebespaarlening voor woningeigenaren en VvE's), greenloans of kijken of uw bank een groene hypotheek aanbiedt. Tevens kunt u voor zonnepanelen de BTW terugvragen. De rijksoverheid heeft een investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).Actueel

Impressie bewonersavonden Huizen

14 januari 2019

Veel bewoners van Stad en Lande en Bovenweg bezochten dinsdag 11 december 2018 en maandag 14 januari de bewonersavonden over de aardgasvrije toekomst van hun wijk.

Lees meer >

Nieuwsbrief Energiecooperatie Wijdemeren januari 2019

4 januari 2019

In de nieuwsbrief van januari 2019 kunt u meer lezen over de volgende onderwerpen: 14 januari EnergieThuisBijeenkomst, Start energie-informatiepunt Nederhorst den Berg, Nieuwe planning energiecoaches, Verkoop participaties zonneproject Kortenhoef.

Lees meer >