Energie besparen
=
samenwerken

Gemeenten

Elke gemeente heeft op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing eigen beleid, financiële voorzieningen en welstandsbeleid. De gemeenten werken op dit terrein nauw samen met de aanbieders en organisaties in de regio. Wilt u weten waar u terecht kunt voor vragen over duurzaamheid, vergunningen, welstandseisen klik dan op uw gemeente voor meer informatie.  

De gemeenten hebben geen subsidiegelden meer beschikbaar voor het verduurzamen van woningen. De gemeenten Eemnes en Hilversum hebben een duurzaamheidslening. U kunt als u niet woonachtig bent in een van deze 2 gemeenten gebruik maken van de landelijke regeling Ik investeer slim, greenloans of kijken of uw bank een groene hypotheek aanbiedt.

 Actueel

VvE De Wetering uit Blaricum koploper verduurzamen in Gooi en Vechtstreek

17 januari 2018

In het bijzijn van wethouder Liesbeth Boersen van de gemeente Blaricum ondertekende Vereniging van Eigenaren (VvE) De Wetering uit Blaricum de opdracht om hun complex vergaand te verduurzamen. Daarmee is deze VvE koploper in de regio Gooi en Vechtstreek.

Lees meer >

NOM-renovatie Hamershof gaat door

4 januari 2018

De renovatie naar nul-op-de-meter (NOM) van VvE Hamershof in Leusden gaat door. Dankzij garantstelling van de gemeente Leusden en de provincie Utrecht kan dit icoonproject van de VNG 'Innovatieve aanpakken' duurzaam worden gerenoveerd.

Lees meer >