Energie besparen
=
hoger energielabel

Zuinig? Of niet?

Vanaf 1 januari 2015 is het verplicht om bij de verkoop of verhuur van de woning een definitief energielabel te overhandigen.

Wat is een energielabel?

Waarom een energielabel?

Hoe wijzig ik mijn energielabel?

Meest gestelde vragen

Hoe energiezuinig is een huis?

Bij verkoop of nieuwe verhuur van een woning is een definitief energielabel nodig. Daarom hebben alle huiseigenaren die nog geen energielabel hadden, begin 2015 een voorlopig energielabel voor hun woning per post ontvangen. Dit label is gebaseerd op openbare gegevens zoals type en het bouwjaar van de woning. Het energielabel is bedoeld als stimualns om na te dneken over kansen voor een comfortabele en energiezuinige woning. Bij verkoop of nieuwe verhuur moet je het voorlopige label definitief gemaakt hebben. Het voorlopige energielabel is voor enkele tientjes te corrigeren voor genomen maatregelen en eenvoudig online via enkele vragen om te zetten in een definitief energielabel

Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig de woning is. Een energiezuinige woning heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Het energielabel is een document waarin deze kenmerken zijn beschreven.