Energie besparen
=
comfortabel wonen

Zonnepanelen


Wilt u besparen op uw elektriciteitsverbruik en dit op een duurzame manier doen? Plaats dan zonnepanelen op uw dak en wek uw eigen stroom op! In de afgelopen jaren is het rendement van zonnepanelen sterk verbeterd en de kostprijs gedaald. Een prima investering dus.

Waarom zonnepanelen? Zonnepanelen (PV-cellen) zetten zonlicht om in elektriciteit. Omdat hierbij geen broeikasgassen vrijkomen, leveren zonnepanelen duurzame energie. Zonnepanelen gaan zo'n 25 jaar mee. Als u na 5 tot 7 jaar uw investering heeft terugverdiend, levert het u winst op in uw eigen portemonnee.

Wilt u nagaan of het mogelijk is om zonnepanelen op uw woning te plaatsen? Op het omgevingsloket kunt u checken of u de zonnepanelen vergunningsvrij kunt plaatsen of dat u hiervoor een vergunning nodig heeft. In de brochure Zonnecollectoren en zonnepanelen van de overheid leest u meer over de voorwaarden voor vergunningvrij en vergunningplichtig bouwen van zonnecollectoren en -panelen.

Op de zonatlas (Gooi en Vechtgemeenten) en op de zonnekaart (Eemnes) kunt u kijken of uw dak geschikt is om zonnepanelen te plaatsen.

Vergunningen & Subsidies 

Voor veranderingen of toepassingen aan de buitenkant van uw woning is mogelijk in uw gemeente een vergunning nodig. In de welstandsnota van uw gemeente kunt u daar meer informatie over vinden. Klik hier voor de gemeentepagina op deze site, met alle informatie over beleid, vergunningen en subsidies.

Kosten en besparing

  • Voor een gemiddeld huishouden (3 personen) in een eensgezinswoning is de investering eenmalig gemiddeld 3400 euro;
  • Uw jaarlijkse besparing kan oplopen tot gemiddeld 260 euro;
  • Wilt u precies weten wat voor uw woning de kosten en besparingen zijn, neem dan contact op met een van de aanbieders in de regio.

Actueel

Zonneweide Eemnes geopend

13 november 2018

Met het inpluggen van een grote, groene stekker werd Zonneweide Eemnes officieel geopend op dinsdag 13 november 2018. De zonneweide waar in oktober mee werd gestart, telt 19.000 zonnepanelen en wekt elk jaar ruim 5.000.000 kWh aan duurzame, groene stroom op. Het betekent voor de gemeente Eemnes dat het dichterbij haar doel is, Eemnes klimaatneutraal in 2030.

Lees meer >

Start aanleg zonneweide eemnes groene stroom voor 1500 huishoudens

8 juni 2018

Burgemeester Roland van Benthem van de gemeente Eemnes onthulde op vrijdag 8 juni 2018 naast de A1 het bouwbord van Zonneweide Eemnes.

Lees meer >

Zonnepanelen kers op de taart

8 juli 2015

John en Astrid Slager zijn één van de 18 huishoudens die energiebesparende maatregelen laten uitvoeren in Huizermaat.

Lees meer >

Watt Nu start 2e fase verkoop zonnepanelen

21 januari 2015

Burgemeester en Wethouders van Bussum hebben op 13 januari jl. het startsein gegeven voor de verkoop van nog eens 83 zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis.

Lees meer >

Meentkracht werkt

3 november 2014

Het initiatief in de Hilversumse Meent werpt vruchten af. 63 bewoners kunnen al voor de Kerst profiteren van hun duurzame investering! Overige bewoners van de Meent kunnen nog contact opnemen met Hoom.

Lees meer >

Hilversumse Meent neemt de eerste stappen om te verduurzamen!

11 september 2014

Op 9 september was er een 2e bijeenkomst voor inwoners van de Hilversumse Meent, georganiseerd door Meentkracht. Maak je huis HOOM presenteerde voor 4 verschillende maatregelen (zonnepanelen, CV ketel, spouwmuur- en vloerisolatie) concrete aanbiedingen.

Lees meer >

Energiek

11 september 2014

Veel inwoners in de regio Gooi en Vecht staan open voor het besparen van energie. In de rubriek Energiek komt steeds een inwoner aan het woord met zijn of haar verhaal.

Lees meer >

Bussumers maken 50 zonnepanelen op gemeentehuis mogelijk

2 september 2014

Sinds 8 augustus is het dak van het gemeentehuis van Bussum 50 zonnepanelen rijker.

Lees meer >

Goede 1e beurs Het Nieuwe Wonen

24 juni 2014

Op 19 juni vond de eerste energiebespaarbeurs Het Nieuwe Wonen plaats bij het MBO College Hilversum. Een beurs waarin interactie en samenwerking tussen de bedrijven op de beurs, Opleidingsbedrijf Bouwmensen Gooi en Vechtstreek en MBO College Hilversum mooi tot stand is gekomen.

Lees meer >

BTW op zonnepanelen terug vragen.

7 januari 2014

Milieucentraal.nl
Als u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de btw op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van zes zonnepanelen (1440 wattpiek) à 2.900 euro levert dit ruim 400 euro op: zo´n 15 procent van uw investering. Hieronder leest u een eenvoudig stappenplan.

Lees meer >