Infrarood verwarming


Infrarood verwarming verwarmt in tegenstelling tot radiatoren niet de lucht, maar juist de vloer, de muren, de objecten en de mensen. Hoewel verwarmen via elektriciteit kostbaarder is dan gas, kan je met infrarood verwarming toch zo’n 20% goedkoper uit zijn. Dat is omdat je gericht verwarmt en hierdoor met een lagere temperatuur een gelijk of zelfs beter comfort hebt. De panelen warmen bovendien snel op. Ook ideaal voor ruimten zonder radiatoren, zoals zolders of badkamers. Als de infrarood verwarmingspanelen constant aanstaan, wordt het weer kostbaarder dan met gas verwarmen.

Infrarood verwarmingspanelen zijn een ideale oplossing bij renovatie of uitbreiding van een woning. Door de eenvoudige installatie zijn de panelen gemakkelijk te monteren op de muur of tegen het pafond. Door middel van een thermostaat is de temperatuur te regelen. Bij een aanbouw is alleen een extra elektra aansluiting nodig om de ruimte te verwarmen.

Infrarood verwarmen valt het best te omschrijven als onzichtbaar licht. Alle objecten die binnen het bereik van dit onzichtbare licht vallen worden verwarmd, deze objecten geven vervolgens de warmte weer af aan de ruimte. Dit is exact te vergelijken als zonnewarmte (maar zonder de gevaarlijke straling). Een van de grote voordelen is dat door deze wijze van verwarmen een ruimte geheel met warmte wordt gevuld zonder koudebruggen.

Personen met spier en reumatische klachten hebben veel baat bij deze stralingspanelen omdat de warmte wordt opgenomen door de huid.

Infrarood panelen worden gevoed op 230 V netstroom, de verwarming geschiedt dynamisch.

 

Actueel

Goede 1e beurs Het Nieuwe Wonen

24 juni 2014

Op 19 juni vond de eerste energiebespaarbeurs Het Nieuwe Wonen plaats bij het MBO College Hilversum. Een beurs waarin interactie en samenwerking tussen de bedrijven op de beurs, Opleidingsbedrijf Bouwmensen Gooi en Vechtstreek en MBO College Hilversum mooi tot stand is gekomen.

Lees meer >