Energie besparen
=
comfortabel wonen

Isolatieglas

Bespaar, juist in onzekere tijden

Energie besparen

Energie besparen in huis is goed voor het milieu en het scheelt veel geld. Het begint bij een goed geïsoleerd huis met een zuinige installatie voor verwarming en warm water. Dus comfortabel wonen en toch energie en geld besparen.

Er zijn veel mogelijkheden voor woningverbetering en besparing. Van verbeteringen en voorzieningen die om verbouwing en bredere aanpak vragen, tot besparingstips en maatregelen zonder grote ingrepen toe te passen zijn.

 

Resultaten Energie Besparen Gooi en Vecht:

Monitor 2014

Monitor 2013

Waarom besparen?

Energie besparen is makkelijk, als u weet waar u op moet letten. Besparen loont!

Ongeveer driekwart van het energiegebruik van huishoudens gaat op aan het verwarmen van de woning. Er ligt dus in woningen een groot potentieel voor energiebesparing. Veel huishoudens hebben slecht geïsoleerde woningen en daardoor vaak hoge maandlasten. Door energiebesparende maatregelen te nemen kunnen deze lasten flink omlaag. Bewoners die hun woning willen verduurzamen, kunnen terecht bij het Duurzaam Bouwloket voor informatie over het energielabel, zonnepanelen en isolatie.

Klein én groot

U kunt kiezen voor relatief eenvoudige acties, zoals het meten van uw energieverbruik, de verlichting aanpassen of een oud apparaat vervangen voor een apparaat met A+++ label.

Wilt u dak-, vloer- of gevelisolatie, zonnepanelen of isolatieglas? Dan is de aanpak intensiever en de investering hoger. Het resultaat is wel dat u duurzaam comfortabel woont en dat u elke dag bespaart.

Ga direct naar de maatregelen als u meer wilt weten over energiebesparende voorzieningen.


Wat levert het op?

 

De energiekosten van een gemiddeld huishouden bedragen ruim 2.200 euro per jaar. Minder gas en elektriciteit verbruiken betekent direct geld besparen. Nu investeren in duurzame aanpassingen  zorgt er voor dat u ook op langere termijn geld bespaart, zonder te bezuinigen op behaaglijk en comfortabel wonen.

Wilt u meer weten over de maatregelen in dit voorbeeld? 

Ga naar maatregelen >

Tools

Op veel sites staan slimme tips, handige informatie en praktische rekenvoorbeelden om energie te besparen in en om uw woning!

Een overzicht >