Energie besparen
=
voor nu en later

Verwarming

Maak gebruik
van de natuur

Actueel

Energie Besparen Gooi en Vecht is een uniek, regionaal samenwerkingsverband. Tien gemeenten werken samen aan duurzaam wonen en energie besparen. Hier vindt u hier informatie, nieuws en voorbeelden over dit onderwerp. Wilt u dit op de voet volgen, een vraag stellen of zelf een tip of bericht delen?
Volg ons dan ook op Twitter!   

Filter:Nieuws

VvE Palace Résidence in Hilversum werkt aan duurzaam appartementencomplex

Binnen in het Hilversumse appartementencomplex Palace Résidence – op de kruising van de ’s Gravelandseweg met de Bussumergrintweg – wordt hard gewerkt aan een duurzaamheidsplan. De VvE Palace Résidence is namelijk de eerste Hilversumse VvE (Vereniging van Eigenaren) die meedoet aan het regionale VvE-verduurzamingsproject. De eerste stap van Palace Résidence is het laten opstellen van een diepgaand energieadvies.

Lees meer >

Nieuws

VvE De Wetering uit Blaricum koploper verduurzamen in Gooi en Vechtstreek

In het bijzijn van wethouder Liesbeth Boersen van de gemeente Blaricum ondertekende Vereniging van Eigenaren (VvE) De Wetering uit Blaricum de opdracht om hun complex vergaand te verduurzamen. Daarmee is deze VvE koploper in de regio Gooi en Vechtstreek.

Lees meer >

Nieuws

NOM-renovatie Hamershof gaat door

De renovatie naar nul-op-de-meter (NOM) van VvE Hamershof in Leusden gaat door. Dankzij garantstelling van de gemeente Leusden en de provincie Utrecht kan dit icoonproject van de VNG 'Innovatieve aanpakken' duurzaam worden gerenoveerd.

Lees meer >

Nieuws

Huizen 'die voor mensen zorgen'

Op vrijdag 15 december werd voor VvE's een minicongres georganiseerd. Onderwerp van gesprek: huizen die ‘voor mensen zorgen’. Dat klinkt vergezocht, maar houdt simpelweg in dat sensoren in de woningen geplaatst zijn die niet alleen energieverbruik, maar ook (passief) het gedrag en gezondheid van de bewoner meten.

Lees meer >

Nieuws

Energiebespaarfonds maakt verduurzamen bereikbaar voor VvE’s

De VvE Energiebespaarlening is bedoeld voor VvE ’s met meer dan tien appartementen.

Lees meer >

Nieuws

Duurzaam Bouwloket brengt bewoners snel bij informatie

Het Duurzaam Bouwloket is een digitaal loket waar bewoners vragen kunnen stellen over duurzaamheid. Ook de regiogemeenten in Gooi en Vechtstreek maken gebruik van dit loket.

Lees meer >

Agenda

Geen agenda items aanwezig

Social media

Regio Gooi en Vechtstreek

Esther Veerman, initiatiefneemster Kunst uit geweld @Art_out aan het woord in de RegioHub van @GooiTV_nl over de te… https://t.co/XkTVgnvCrK
2018-12-11 15:37:55

Natuur & Milieu

RT @klimaatakkoord: Aantal banen in energie fors toegenomen dankzij gebruik hernieuwbare energie https://t.co/leCvbwgeU4
2018-12-11 14:56:04

Regio Gooi en Vechtstreek

RT @WSPGooienVecht: De 38ste Smaakmaker van @regiogv is bekend! Vandaag ontving Joris Bannink, bedrijfsleider bij @bakkerbart in Bussum, di…
2018-12-11 14:49:49
Meer social media >