Energie besparen
=
voor nu en later

Verwarming

Maak gebruik
van de natuur

Actueel

Energie Besparen Gooi en Vecht is een uniek, regionaal samenwerkingsverband. Tien gemeenten werken samen aan duurzaam wonen en energie besparen. Hier vindt u hier informatie, nieuws en voorbeelden over dit onderwerp. Wilt u dit op de voet volgen, een vraag stellen of zelf een tip of bericht delen?
Volg ons dan ook op Twitter!   

Filter:Nieuws

Impressie bewonersavonden Huizen

Veel bewoners van Stad en Lande en Bovenweg bezochten dinsdag 11 december 2018 en maandag 14 januari de bewonersavonden over de aardgasvrije toekomst van hun wijk.

Lees meer >

Nieuws

Nieuwsbrief Energiecooperatie Wijdemeren januari 2019

In de nieuwsbrief van januari 2019 kunt u meer lezen over de volgende onderwerpen: 14 januari EnergieThuisBijeenkomst, Start energie-informatiepunt Nederhorst den Berg, Nieuwe planning energiecoaches, Verkoop participaties zonneproject Kortenhoef.

Lees meer >

Nieuws

Eerste stap naar aardgasvrij Huizen

Op dinsdag 11 december 2018 is er in de raadzaal van het gemeentehuis van Huizen een bewonersavond voor inwoners uit Stad en Lande en Bovenweg.

Lees meer >

Nieuws

Zonneweide Eemnes geopend

Met het inpluggen van een grote, groene stekker werd Zonneweide Eemnes officieel geopend op dinsdag 13 november 2018. De zonneweide waar in oktober mee werd gestart, telt 19.000 zonnepanelen en wekt elk jaar ruim 5.000.000 kWh aan duurzame, groene stroom op. Het betekent voor de gemeente Eemnes dat het dichterbij haar doel is, Eemnes klimaatneutraal in 2030.

Lees meer >

Nieuws

VvE Palace Résidence in Hilversum werkt aan duurzaam appartementencomplex

Binnen in het Hilversumse appartementencomplex Palace Résidence – op de kruising van de ’s Gravelandseweg met de Bussumergrintweg – wordt hard gewerkt aan een duurzaamheidsplan. De VvE Palace Résidence is namelijk de eerste Hilversumse VvE (Vereniging van Eigenaren) die meedoet aan het regionale VvE-verduurzamingsproject. De eerste stap van Palace Résidence is het laten opstellen van een diepgaand energieadvies.

Lees meer >

Nieuws

Start aanleg zonneweide eemnes groene stroom voor 1500 huishoudens

Burgemeester Roland van Benthem van de gemeente Eemnes onthulde op vrijdag 8 juni 2018 naast de A1 het bouwbord van Zonneweide Eemnes.

Lees meer >

Agenda

Geen agenda items aanwezig

Social media

Milieu Centraal

De #vakantiewas staat weer voor de deur! Door op een lage temperatuur te wassen bespaar je energie en kosten. Check… https://t.co/CPK9xSXr6x
2019-08-18 10:27:00

Milieu Centraal

Spullen #delen - in de plaats van kopen - scheelt grondstoffen. Zo hoeven er minder spullen gemaakt te worden. Jouw… https://t.co/OY6mocojBR
2019-08-16 16:00:00

Milieu Centraal

RT @MinBZK: Toe aan een nieuwe badkamer? Wist je dat je dan kunt kiezen voor een douche met terugwinning van warmte? Ook kun je de wanden v…
2019-08-16 15:11:55
Meer social media >